Kulturkrönika i GP: Om biblioteken hållning till eböcker

Folkbiblioteken har inte riktigt hittat sin plats i den nya landskap som uppstår tack var många privata aktörer för e- och ljudböcker. Men det är dags att ta ställning för biblioteken menar krönikor Björn Werner för att leva upp till lagens grundkrav.

Björn Werner: Nu måste biblioteken lansera en gratis bokapp

“Varför?”, frågar jag mig själv ofta när jag noterar att min bokapp har sugit åt sig 169 kronor också denna månad, “lånar jag inte böcker istället?”. Svaret är enkelt. Få saker får mig att känna mig så kriminell som när jag försöker få tag i något digitalt genom ett svenskt bibliotek.

1 asikter om “Kulturkrönika i GP: Om biblioteken hållning till eböcker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.